Siirry suoraan sisältöön

Päijät-Sote: Jos on välttämätöntä saada koronarokotustodistus näkymään Omakannassa ennen matkaa, ota yhteys rokotteen antaneeseen yksikköön

Koronarokotetodistus puuttuu Omakannasta vielä osalta kaksi rokotusta saaneilta. Jos sähköinen koronarokotustodistus on välttämätön esimerkiksi matkaa varten, eikä todistus vielä ole Omakannassa, asiakasta pyydetään itse ottamaan yhteys rokotuksen antaneeseen sote-keskukseen tai työterveyden yksikköön. Kirjaamisessa tai tietojen siirtymisessä voi olla virhe, joka tulee korjata.

Päijät-Sotessa korjaukset etenevät kiireellisyysjärjestyksessä. Kaikki virheet korjataan. Jos ei ole matkustamassa lähiaikoina, voi rauhassa odottaa ottamatta yhteyttä. Näin voi omalta osaltaan varmistaa sen, että todistuksen kiireellisesti tarvitsevat saavat sen mahdollisimman nopeasti.

Korjaaminen on valitettavan hidasta, sillä se sisältää monta käsin tehtävää vaihetta.  

Suomessa koronarokotustodistuksen voi saada vain Suomessa annetuista ja Suomessa käytössä olevista rokotevalmisteista. Jos on saanut yhden tai molemmat rokotteet ulkomailla, molemmat rokotteet kattavaa rokotustodistusta ei muodostu Omakantaan. Koronarokotustodistus näkyy Omakannan järjestelmässä Koronatodistus-kohdassa.

Tutustu THL:n ohjeeseen: Näin saat sähköisen koronarokotetodistuksen näkyviin Omakannassa​