Siirry suoraan sisältöön

Helsingin yliopisto tiedottaa: neuvottelut Harjun terveyden erikoislääkärikoulutuksesta etenevät

Helsingin yliopisto, HUS Perusterveydenhuollon yksikkö ja Harjun terveys neuvottelevat parhaillaan erikoislääkärien kouluttamisen mahdollistavasta koulutuspaikkasopimuksesta. Neuvotteluja käydään hyvässä hengessä, ja niiden sisällöstä viestitään tarkemmin, kun sopimukseen on päästy.

Erikoislääkärikoulutuksen tavoitteena on antaa lääkärille valmiudet suunnitella ja toteuttaa erikoisalansa sairauksien ehkäisyä ja hoitoa yksilö- ja väestötasolla.

Lääketieteelliset tiedekunnat voivat myöntää yliopiston ulkopuolisille terveydenhuollon yksiköille koulutusoikeuksia erikoislääkärien kouluttamista varten. Koulutuspaikkojen on täytettävä kriteerit, joiden tavoite on varmistaa, että opiskelijat saavat erikoislääkärin tehtävien edellyttämät valmiudet koulutuksensa aikana.

Jos koulutuspaikan toiminnassa tapahtuu oleellisia muutoksia, koulutusoikeuksista on sovittava uudelleen. Tästä on kysymys neuvotteluissa Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan ja Harjun terveyden välillä. Harjun terveys on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän ja Mehiläisen yhteisyritys, joka on tuottanut alueella sosiaali- ja terveyskeskuspalveluita vuoden 2021 alusta alkaen. Aiempi sopimus lääkärien koulutusoikeuksista Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän kanssa ei siirry Harjun terveydelle vaan koulutusoikeuksista on sovittava erikseen.

– Neuvottelut koulutuspaikkaoikeutta koskevasta sopimuksesta ovat kesken ja jatkuvat hyvässä hengessä. Osapuolet ovat yhteisesti sopineet, että sopimuksesta viestitään tarkemmin, kun neuvottelut saadaan päätökseen, toteaa lääketieteellisen tiedekunnan johtaja, dekaani Risto Renkonen.

– Harjun terveyden tavoitteena on jatkaa yksiköissään laadukasta koulutustoimintaa ja turvata erikoistuvien lääkäreiden koulutusmahdollisuudet, sanoo johtava lääkäri Patrik Währn Mehiläisestä.